KAMUSEN Başkanı Metin Atan, MEMUR-SEN Başkanı Akın Manga’nın profosyonel olmadığı halde, işe gitmediğini ve maaş almamasını açıklaması konusu sonrasında gelinen durumla alakalı bilgi verdi.

KAMUSEN Başkanı Atan, bu olay temizlenene kadar gereken mücadeleyi vereceğini ve dava açacağını söyledi.

Atan , bu konuda geçen hafta gerekli yazıları yazdığını, Başkan Ünal Üstel’e ilettiğini konuya ilişkin 1 aylık bir süre olduğunu belirtti. Bugüne kadar işe gitmeyenlerin , işe geç gelenlerin maaşından kesiliyor denildiğini anımsatan Atan, alın size ihbar “MEMUR-SEN Başkanı Akın Manga ile ne yaptınız?” diye sordu.

“1 AYLIK SÜRE VAR BU OLAY TEMİZLENENE KADAR GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ GEREKİRSE DAVA AÇACAĞIZ PROTESTO EDECEĞİZ”
Atan , bu konuyla ilgili 2021’den beri yazısı olduğunu fakat hiçbir önlem alınmadığını söyledi. İyi idare yasası var diye sözlerini sürdüren Atan , cevap vermek için 1 aylık bir süreleri var bu konunun takipçisi olacağını söyledi. Atan , tüm bu ihbarlara rağmen MEMUR-SEN Başkanı Akın Manga’nın halen daha işe gitmediğini açıkladı. Manga’nın işe gitmeyerek devleti çaldığını söyleyen Atan ,Başbakan Ünal Üstel’in bu konuda ne yapacağını merak ettiğini söyledi. Atan , bu konuda cevap beklediklerini, gerekirse boykot ve protesto edeceklerini söyledi.

ATAN : “AÇIKLANAN 4,42’LİK HAYAT PAHALILIĞI ORANI GERÇEKLERİ YANSITMIYOR REZALET”
İstatistik Kurumu’nun Kasım ayı için açıkladığı 4,42’lik hayat pahalılığı oranını da değerlendiren Kamu-Sen Başkanı Metin Atan , artık inanç ve güvenimiz kalmadı bu kadar hayatın pahalı olduğu dönemde açıklanan rakamlar gerçekleri yansıtmıyor rezalet dedi. Atan , rakamların Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın açıklamış olduğu hayat pahalılığı oranına denk getirileceğini söyledi.

“HAYATI UCUZLATMAYCAKSINIZ , ZAMLARI OKKALI KOYCAKSINIZ , DENETİMDE YAPMAYCAKSINIZ KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALACAKSINIZ BU KABUL EDİLEMEZ”
Atan , hayat pahalılığı oranlarının bir miktar değişiklik gösterirse eğer bunun da vergi dilimleri ile alakalı olacağını söyledi. Tüm bunların danışıklı dövüş gibi seyrettiğini söyleyen Atan , rakamlar gerçekleri yansıtmıyor dedi. Atan, hem hayatı ucuzlatmayacaksınız , zamları okkalı koyacaksınız , denetimde yapmayacaksınız kaşıkla verip kepçeyle alacaksınız bu kabul edilemez dedi.