Kamusen Başkanı Metin Atan Mayıs TV’de yayınlanan Meltem Sakin’nin sunduğu “Gazete Sohbetleri” programında yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Dairesi İtfaiyesi'nde var olan ekipman eksikliklerinin giderilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Atan, Ercan işletmelerinde itfaiyenin çok önemli bir birim olduğunu, ilgili bakanın sivil havacılığı ziyarete geldiğini ancak itfaiyeye inip sıkıntınız var mı, sorunlarınız nedir, nasıl katkı koyabiliriz diye sormadığını bir bilgi edinmediğine dikkat çekti.

Atan, İlgili bakan Erhan Arıklı’nın İtfaiye birimine öksüz evlat muamelesi yaptığını fakat itfaiyenin bir uçak indiği zaman olası bir felaket esnasında müdahalede bulunma konusunda öneminin büyük olduğunu oradaki çalışanların riskli bir görevleri var olduğunu anımsattı.

Kamusen Başkanı Metin Atan, İtfaiye’de alınması gereken araçlar olduğunu, var olan araçların lastiklerinin patlak olduğunu, makinelerinin teklediğini söyleyerek oradaki görevlilerinin bu araçlarla uçağa yetişmelerinin mucize olduğunu söylediğini ve yolda kalacak diye korktuklarını söyledi. 

Sivil havacılıkta yasağın 24 kasımda kalkacağına işaret eden Atan, Bakan Arıklı’yı göreve davet etti.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, bu eksikliklerin lüks değil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kamusen Başkanı Metin Atan, Sahte reçete vurgunu konusuna da değinerek, bazı usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını güzel bişey olduğunu fakat sosyal sigortalı hastalarının ilaçlarını tam ücretli olarak almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Atan, ilgili bakan Sadık Gardiyanoğlu’nun buna biran evvel çözüm bulması lazım dedi.

Atan, İlacı biten vatandaşın ilacını alması gerektiğini, soruşturmanın haklı olarak sürdüğünü, hastaların mağduriyetiyle ilgili bir çözüm bulunmasının elzem olduğunu kaydetti.

Atan, emekliler ve sosyal hizmetlerden yardım alanların maaşlarının çok düşük olduğunu iki bin türk lirası ilaç parası verebilecek durumda olmadıklarına dikkat çekti.