Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük eseri olduğunu vurguladı.

Ataoğlu mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, 102 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; bağımsızlık, özgürlük ve milli iradenin simgesidir. Türk Milleti, her türlü zorluğa rağmen kendi kaderine sahip çıkmış, Cumhuriyet ile birlikte çağdaşlaşma yolunda büyük adımlar atmıştır.”

Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinden ve birlik ruhundan ilham alarak geleceğe emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

“Cumhuriyetimizin 102. yılı, geçmişimize duyduğumuz saygının ve geleceğe olan inancımızın en güçlü ifadesidir” diyen Ataoğlu, mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun.” dedi.