Polis Basın Subaylığı'ndan edinilen bilgiye göre Lefke, Hamitköy, Yıldırım, Zümrütköy ve Taşpınar bölgelerinde yangın meydana geldi.

Lefke'de Ahmet Ferit Sokak üzerinde elektrik tellerinin kıvılcımları arazi içerisindeki kuru otları tutuşturarak yangına sebep oldu. İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangında, 10 adet narenciye ağacı ve 3 adet sulama borusu zarar gördü.

Hamitköy'de park halinde bulunan bir aracın iç kısmında çıkan yangın, güneş ışınlarının etkisiyle muhtemelen dezenfektan ve kimyasal maddelerin ısınması sonucu meydana geldi. Aracın plastik aksamları ve tavan döşemesi zarar gördü.

Yıldırım'da bir ağılın yanındaki arazide başlayan yangında, kuru otların yanı sıra 9 adet sulama borusu, 15 adet damlama lastiği ve 10 adet nar ağacı zarar gördü.

Zümrütköy'de bir narenciye bahçesinde çıkan yangın, kuru otların yanı sıra 4 adet narenciye ve 1 adet zeytin ağacı ile 50 metrelik damlama lastiğini kül etti.

Taşpınar'da ise elektrik trafosundan çıkan kısa devre sonucu başlayan yangın, narenciye bahçelerinde büyük zarara neden oldu. 101 adet narenciye ağacı, 7 adet servi ağacı, 800 metrelik damlama lastiği ve 150 metrelik sulama borusu zarar gördü.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, soruşturmalar devam ediyor.