Milli Egitim Bakan Nazim Cavusoglu, 5 Ekim Dünya Ögretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cavusoglu, mesajinda su ifadelere yer verdi;
'1966 yilinda ILO ve UNESCO tarafindan alinan "Ögretmenlerin Statüsüne iliskin Tavsiye Karari" ile ögretmenlerin sadece okul içinde degil, toplumun her alaninda tasidiklari önem, resmi bir sekilde belgelenmis ve bu tarihten itibaren ögretmenlik, evrensel onem ve deger tasiyan bir meslek olarak kabul edilmistir.
Bu noktada, cocuklarimizin yetismeside ve gelecegimizin sekillenmesinde önemli rol oynayan, geleceğin liderlerini, bilim insanlarini, sanatçılarını ve toplumun aydınlık yarınlarını inşa eden ögretmenlerimizin gösterdikleri fedakarlık ve özveri, dünyanin ve ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir.
Sizer, bilginizi paylaşmanın ötesinde, geleceğimizin teminati olan çocuklarımıza rehberlik eden, onların büyümesine ve gelismesine katkı saglayan, hayatlarına dokunan, hayatın her alanında başarılı olmaları için hazırlayan birer yol göstericisiniz.
Üstlendiginiz görev kolay bir göre değildir. Her gün yeni sorumluluklarla karşı karşıya kalmak ve değişikliklere ayak uydurmak gibi zorluklarla dolu bir mesleği icra ediyorsunuz.
Bu nedenle, 1994 yilindan bu yana Dünya Ögretmenler Günü olarak kutladığımız bu değerli gün, sizlerin, geleceğimizdeki ve hayatımızdaki kritik rolünü vurgulamak için önemli bir fırsat sunmaktadır.
Bu önemli ve kutsal görevi yerine getirirken özveriyle çalısan, bilgi ve değerlerimizi ülkemizin geleceği olan evlatlarımıza aktaran tüm meslektaşlarımın 5 Ekim Dünya Ögretmenler Gününü en içten dileklerimle kutlar, saygıyla selamlarım."