Politis gazetesi, Bakanlar Kurulu'nun Su Ürünleri Yasası çerçevesinde yayımlanan "Balıkçılık İzinleri ve Balıkçılık Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı Tüzüğü" haberine yer verdi.

Tüzüğün, balıkçılık faaliyetlerine ilişkin izin kurallarını belirlediği ve su ürünleri avcılığının sürdürülebilir kullanımını sağlamak amacıyla çeşitli yükümlülükler, sınırlamalar ve yasaklar getirdiği belirtiliyor. Su ürünleri kaynaklarının korunması, bilimsel, teknik, ekonomik, çevresel ve sosyal faktörlerin göz önünde bulundurulmasıyla yapılan tüzüğün, balıkçılık faaliyetlerine ilişkin izin koşulları, harçlar, ücretler, su ürünleri üretimi, koruma altındaki türler, av koruma alanları, av araç ve gereçleri, amatör veya sportif balıkçılık yarışmaları, su ürünleri pazarlama ve denetim kuralları gibi konuları detaylı bir şekilde düzenlediği aktarılıyor.

Bu gelişmeyle birlikte, balıkçılık faaliyetlerinin daha sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilmesi ve su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla önemli adımlar atıldığı vurgulanıyor.