Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanan Mağusa Polis Müdürü Barış Sel ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Mahkeme, 75 bin TL nakdi teminat, iki KKTC yurttaşının 750 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, yurtdışına çıkış yasağı ve seyahat belgelerine el konulması şartıyla Barış Sel’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

Zanlı, 3 gün ek tutukluğun ardından bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Soruşturmaya ilgili son olguları aktaran Tahkikat Memuru Ertem Hoca, mezuniyet diplomasının tedavüle sürülüp sürülmediğine ilişkin yapılan soruşturmada, belgenin tedavüle sürülerek Polis Müdürlüğü terfisi için 3 puan kazandığını, Müdür olmasının ardından ise zanlının Ekim 2023 tarihi itibarıyla barem içi artış şeklinde toplam 7 bin 174 TL suç geliri elde ettiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Tahkikat Memuru, Barış Sel için 18 Ocak 2023 tarihinde KSTU’ya geriye dönük öğrenci kaydı yapıldığını, ardından 9 ders girişinin bir defada sisteme işlendiğini hatırlattı.

Zanlının, hazırladığı tezi üniversitenin Genel Sekreteri’ne verdiği beyanının Genel Sekreter tarafından kabul edilmediğine de işaret eden Hoca, zanlının üniversite bünyesinde de tezine ulaşamadıklarını kaydetti. 

Zanlının bu noktada soruşturmaya etki edecek bir durumda olmadığını söyleyen Tahkikat Memuru, Mahkeme’nin uygun gördüğü şartlarla teminat talebinde bulundu.

Kamalı Haber