Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, bakanlıkların yasalarını güncellemek üzere çalışmalar yaptıklarını, bu yasaların ülkenin geleceğini şekillendireceğini söyledi.

Üstel, T izinlerinin KKTC’nin ilan edildiği günden beri aynı yasayla verildiğini, günümüzde koşulların değiştiğini, yasa ve tüzüğünün yeniden şekillenmesi gerektiğini ifade ederek, bu nedenle izinlerin askıya alındığını, iptali için komitenin çalıştığını belirtti.

-Tezkereler onaylandı

Meclis’te KKTC Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Geçitkale Havaalanının Tahsisi ve Kullanım Hakkının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına Verilmesine İlişkin Protokol (Onay) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere ile Hukuk Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesine ilişkin tezkereler oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Gelir Vergisi Değişiklik Yasa Tasarısı’nın geri alındığı bilgiye getirildi.

-Erhürman: "T izinleri partiye mensup olanlara değil, mevzuata göre verilmeli"                                             

Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis İç Tüzüğü'nün 62. maddesi tahtında konuşma yaptı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklamalarına değinen Erhürman, “Ulaştırma Bakanlığı kimdeyse taşıma izinlerinin o partililere mi verilmesi gerekir?” diye sordu.

Erhüman, bu hakların herhangi bir siyasi partiye mensup olanlara değil mevzuat doğrultusunda verilmesi gerektiğini belirtti. Bu konunun siyasi rant haline geldiğini, kritere uymayan kişilere dağıtıldığını iddia eden Erhürman, bunların tespit edilip haklarının iptal edilmesi gerektiğini ancak Arıklı’nın sözlerinin buna yönelik olmadığını, “ayrımcılık taşıdığını” savundu.