Başbakan Ünsal Üstel, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'u ziyaret etti. Ziyaret, Girne'nin turizm merkezi olması ve sorunlarının çözümü konusunun ele alınması amacıyla gerçekleştirildi. Başbakan Üstel, Girne Belediyesi'nde çalışanlarla kısa bir sohbetin ardından Başkan Şenkul ile birlikte basın açıklaması yaptıktan sonra başkanlık odasında görüşmelere başladı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Başbakan Ünal Üstel'i Girne Belediyesi'nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Şenkul, farklı siyasi görüşlerden olsalar da her zaman karşılıklı işbirliğine açık olduklarını belirterek, ziyaret kapsamında Girne'nin sorunları üzerine bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel ise uzun zamandır planladıkları ziyaretin, Girne halkının yaşadığı sorunları ele alıp çözüm odaklı sonuçlara ulaşmayı hedeflediğini vurguladı. Girne'nin turizm ve eski eserler açısından önemli bir merkez olduğunu belirten Üstel, kentin yatak kapasitesinin adanın en yüksek olduğunu ve Girne'nin önemli bir pozisyonda olduğunu ifade etti. Üstel, Girne'de yaşayan insanların mutluluğu ve refahı için ele alınması gereken tüm konuları görüşeceklerini ve ortak çözümler üreterek sorunların ele alınacağını belirtti. Ayrıca, yaz aylarının gelmesiyle birlikte denize girmek isteyen insanların ihtiyaçlarını karşılamak için denizlerin durumunu ve turistlerin daha rahat seyahat etmeleri için alınacak tedbirleri hedeflediklerini sözlerine ekledi. Üstel, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'a çalışmalarında başarılar diledi.