(25.05.2023…..MHA…..) UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay konuşma yaparken duygularına hâkim olmakta zorlandı ve şu sözleri söyledi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde deprem olmadı ama her birimizin evine ateş düştü başımıza yıkıldı. Çünkü biz hem çocuklarımızın hem de diğer 11 ilde kaybettiklerimizin acısını en derinden hissettik.

Daha sonra söz alan Şampiyon Melekler Takımını Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya şunları söyledi:

Deprem felaketini en yakından yaşamış, sevdiklerini canlarını yitirmiş ve aylardır bu felaketin izlerini her gün içlerinde yaşayan müzik sevdalısı bu ekibi bu akşam şehrimizde ağırlamak bizleri onurlandırmıştır. Müziğin iyileştirici ve birleştirici gücüne inanan tüm kalpler bugün burada şampiyon meleklerimiz için şarkılar söyleyerek tek yürek olmuştur. Yüz yıllardır medeniyetlerin farklı kültürlerin, hoşgörünün beşiği olmuş coğrafyamızın yakınlığıyla, acımınız en büyüğüyle yüzleşen Antakya ve Gazimağusa’nın yürekleri bu akşam burada hep birlikte atmaktadır.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık himayelerinde, Antik Mağusa Vakfı ve Akademi Sanat Dernekleri ile işbirliği içerisinde düzenlenen ve gelirinin Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'ne bırakılacağı Antalya Medeniyetler Korosu konserine katıldı.

Başbakan Ünal Üstel: Şampiyon Melekler Takımının adını sonsuza dek yaşatacağız

Konserde bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel, "Depremin olduğu ilk günden itibaren hükümet olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ettiğimizi belirtmek isterim. Bundan sonraki süreçte Şampiyon Melekler takımının adını sonsuza dek yaşatmak ve onları unutturmamak adına hükümet olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Başbakan Üstel: Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız

Isias hotel ile ilgili davayı yakından takip ettiğini belirten Başbakan Ünal Üstel, "Sizin çocuklarınız artık KKTC halkının da çocuklarıdır. Bu dava KKTC'nin davasıdır. İsias hotel ile ilgili davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.  Bu sebeple Deprem bölgesinde görev yapan ekibimiz yarın Adıyaman'a giderek orada dava ile ilgili savcılığa ifade verecek" şeklinde konuştu.(MHA)

13-210-39-56-95-124-113-182-2114-11-23