Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki heyet, Adıyaman Valiliği'ni ziyaret etti. Heyette Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, milletvekilleri Talip Atalay, Hüseyin Çavuş, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve diğer yetkililer yer aldı.

Başbakan Ünal Üstel ve heyet, Adıyaman Havalimanı'nda Adıyaman Valisi Ali Mantı, Polis Müdürü İbrahim Ergüder ve KKTC Gaziantep Konsolosu Fatma Mallıdağ Demirel tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından heyet, Adıyaman Valiliği'ne geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel yaptığı açıklamada, "Asrın felaketinde binlerce canımızı kaybettik, Türkiye Cumhuriyeti'nin acısı ile aynı acıları yaşıyoruz. Çocuklarımız Adıyaman'a bir yarışma için gelmişlerdi, güzel bir galibiyet aldılar fakat kaldıkları otelde depreme yakalanarak hayatlarını kaybettiler. Acımız ortak ve acımız büyük, çocuklarımızın hayatlarını kaybettiği otel ile ilgili başlatılan hukuki süreci yakından takip etmek için ikinci kez Adıyaman'a geldik" dedi.

Üstel, KKTC hükümeti olarak depremin hemen ardından özel bir ekip kurarak Adıyaman'a intikal ettiklerini ve kurtarma çalışmalarına başladıklarını belirtti. Heyetin amacının, görev yapan ekiplerin yaşadığı olayları tekrar savcılığa ifade vererek aktarmak ve İsias Otel davasının hızla sonuçlanması için çalışmaları hızlandırmak olduğunu söyledi.

Başbakan Üstel, hayatını kaybeden çocuklarla ilgili kusuru olanların hukuki takipçisi olacaklarını ve bu davayı sadece ailelerin değil tüm KKTC halkının ortak davası olarak gördüklerini vurguladı.WhatsApp Image 2023-05-25 at 13.16.53

WhatsApp Image 2023-05-25 at 13.16.51