(26-02-2023…MHA)

Türkiye’de meydana gelen ve halen süren deprem felaketinin ardın Kuzey Kıbrıs olarak kaybettiğimiz canlarımıza bir yenisini eklememek ve tedbirler almak adına öncelikli olarak eğtim kurumlarının binalarının sağlamlığı ve depreme dayanıklılığı gündem konusu olmaya devam ediyor.

1ftgyuhj

Namık Kemal Lisesi’de gündeme gelen okullardan biriydi.

Bugün 26-02-2023 tarihinde; Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahit, Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu ve Oda üyesi Mühendis Hüseyin Cahit Durali Güçlüsoy, UBP Milletvekilleri Sadık Gardiyanoğlu, Resmiye Canaltay Eroğlu, Hüseyin Çavuşoğlu Kelle ve Ezgi Çelik’ten oluşan heyete Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Arkın Köseoğlu’nun da katılımı ile Namık Kemal Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

3tfguyhıj

Okul binasının eski oluşu ve ailelerin binanın depreme dayanıklılığı ile ilgili şüpheleri olduğu ve yapılan şikayetler neticesinde incelemelerde bulundular.

2gyuhnjm

İncelemeler sonrasında açıklama yapılmadı. Okulun incelemesinin ardından yapılan incelemenin değerlendirileceği belirtildi. (MHA)