Gazeteci, yazar ve araştırmacı Kutlu Adalı'nın, hain bir saldırı sonucu 27 yıl önce bugün hayatını kaybetmesinin ardından, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Adalı, düşünceleri ve yazıları sebebiyle 6 Temmuz 1996'da sokak ortasında göz göre göre katledilmişti.

BASIN AÇIKLAMASI

Uğradığı hain saldırı sonucu 27 yıl önce bugün hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve araştırmacı Kutlu Adalı’yı ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

            Düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı 6 Temmuz 1996’da sokak ortasında göz göre göre katledilen Adalı’nın, herkesçe bilinen eli kanlı katilleri ve azmettiricileri yıllar içerisinde açılan dosyalarda ve itiraflarda açık açık belirtilse de, hep “faili meçhul” olarak kalmışlardır. Bu cinayetin aydınlatılmaması ve faillerinin “meçhul” kalması bu ülke demokrasisinin yüz karasıdır ve aydınlığa kavuşuncaya kadar da kara bir leke olarak kalacaktır.

            Kısa süre önce yapılan itiraflarda da belirtilen, olayın faillerinin isimleri üzerine hiçbir soruşturma yapılmaması, bizlere bu cinayetin aydınlığa kavuşturulmak istenmediğini bir kez daha göstermiştir.

            Unutulmasın ki, vücuduna aldığı kurşun darbeleriyle toprağa düşen sadece bu ülkenin aydınlık yüzü Kutlu Adalı değil, bu ülkenin demokrasisi ve adaletidir.

Adalı’nın katledilmesinin 27’nci yılında, tüm demokrasi şehitlerini de bir kez daha saygıyla anarken, Kutlu Adalı’nın katilleri yargı önünde hesap verinceye kadar da susmayacağımızı, eli kanlı katillerden hesap sormayanlardan da hesap soracağımızı vurgulamak isteriz.

Basın-Sen Başkanı

Ali KİŞMİR