Adil Türkiye Partisi (ATP) Bartın İl Başkanı Ümit Demiroğlu, Bartın Kozcağız Beldesi, Sülek köyünde vatandaşın mera olarak kullandığı alanın boşaltılıp, enerji panalleri yerleştirilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Halka hiçbir şekilde herhangi bir açıklama yapılmamasının vurdumduymazlık olduğunu söyleyen Demiroğlu:" Bu paneller buraya devlet tarafından mı yoksa ihale usulü mü getirildi ivedilikle kamuoyu bilgilendirilmeli"dedi.

Başkan Demiroğlu, Sülek Köyü, Çolaklar Mahallesine yerleştirilen güneş panellerinin akıbetine ilişkin değerlendirmede bulundu. Yetkililerin köyde yaşayan vatandaşlara hiçbir şekilde açıklama yapmadan merayı boşalttırmasının akıla ve mantığa sığmadığını ifade ederek şunları söyledi:" Edindiğimiz bilgilere göre Bartın, Kozcağız Beldesi, Sülek Köyü merkeze bağlı Çolaklar mahallesi su deposunun alt tarafı geçmiş yılarda köy halkının hayvan beslediği mera arazisi olarak kullanıldığı 4 dönümlük bir alandı. Şimdi o alan hiçbir açıklama yapılmadan boşaltıldı ve güneş panelleri yerleştirildi. Bu paneller devlet arazisine ihale mi edildi yoksa özel şirket tarafından mı yerleştirildi meçhul.

Hangi amaçla köylü vatandaşlarının mera olarak kullandığı araziye bu paneller konulmak isteniyor. Bu arazide devlet kontrolü altında mı çalışma yürütülüyor, yoksa işin içinde başka bir durum mu var? Yetkiler tüm bu soruların cevabını ivedilikle vermeli. Sülek halkı ve bizler yetkililerden açıklama bekliyoruz"dedi.