Milli Eğitim Bakanlığı'nın organize ettiği tören ve etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, Atatürk Büstü önünde Gençlik Ateşi'nin yakılmasıyla başladı ve Lefkoşa'da düzenlenen "104. Yıl Korteji" ile sona erdi.

Lefkoşa'daki korteje, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ve bazı milletvekilleri, bakanlık bürokratları, bakanlık personeli, öğrenciler, öğretmenler, üniversiteler, Spor Dairesi'ne bağlı federasyonlar, kulüpler, dernekler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Kortej, Atatürk Büstü önünde başlayıp Osmanpaşa Caddesi ve Mehmet Akif Caddesi güzergahını takip ederek Dereboyu Avenue önünde tamamlandı. Avenue önünde, Güvenlik Kuvvetleri Bandosu konser verdi, Karadeniz Kültür Derneği Folklor Ekibi ve Gazimağusa Halk Dansları Derneği folklor ekibi gösteri sundu.

Gece sonunda, ülkenin sevilen sanatçılarından Ahmet Evan sahne alarak gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu.

MEB KORTEJ 4MEB KORTEJ 5MEB KORTEJ 7MEB KORTEJ 9MEB KORTEJ 10