Meclis Genel Kurulu 2024 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmelerine başladı.

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Her şey bu kadar mükemmelse neden memleket bu halde?” diye sordu.

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, bütçenin, kalkınma ve refah hedeflerinin öngörülerini içerdiğini ifade ederek, değerlendirmelerde bulundu. Baybars, hükümetin, bütçe ve ekonomiye yönelik olumlu açıklamalar yapsa da “ülkenin, altyapının, eğitimin, sağlığın neden bu durumda” olduğunu sorarak, bakanlıkların bütçelerine bakıldığında kalkınmadan uzak olunduğunu söyledi.

Baybars, özellikle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesinin geçen yılki bütçeye göre düşüş yaşadığını ifade ederek, karayolları, iletişim, ulaşım gibi önemli alanları içeren bakanlığın bütçesinin kalkınma önceliğinden uzak olduğuna işaret etti.

Diğer bakanlıkların bütçelerinin de aynı durumda olduğunu ve personel giderleri dışında bir atılımın yaşanmayacağının ortada olduğuna değinen Baybars, enerjiye yönelik kaynak, altyapıya yönelik kaynak olmadığını, bütçenin daha da sıkılaştırıldığını anlattı.

Baybars, ihaleler ile ilgili yaşanan sıkıntılar, istihdamlardaki “şaibeler”, ülkedeki eylemler, sistemsizlik, bütçe sıkıntıları gibi konulara değinerek, bütçenin eksik olduğunu, yetersiz olduğunu, sektörlerin önünü açacak tek bir kalem olmadığını, hayırlı olsun denemeyeceğini, ülkenin kendi ayakları üzerinde durabileceği gelir artırıcı projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.