Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 13 yılı aşkındır devam ettirdiği Güvenli İnternet Eğitimleri, Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın gönüllü üyeleriyle birlikte okullara verilmeye devam ediyor.

Tüm ortaokul 6. sınıf öğrencilerine verilmesi hedeflenen Güvenli İnternet Eğitimleri; Girne, Lefkoşa, Güzelyurt, Lefke ve Yeniceköy olmak üzere şu ana kadar toplam 20 okulda verildi ve 2300 öğrenci eğitimini tamamladı.

LAPTA YAVUZLAR

Öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği Güvenli İnternet Eğitimleri’nde, virüsler, casus yazılımlar, kimlik hırsızlığı ve hackerler hakkında teknik bilgilerin yanı sıra, bilişim suçları konusunda da bilgiler veriliyor.

Eğitim alan öğrencilerin görüşleri şu şekilde;

Osman Malyalı Kuşadalı - Suat Günsel Girne Koleji 8G öğrencisi ''Güvenli internet eğitimi süresince öğrendiğim ve ders çıkaracağım konular oldu. Artık güvenlik şifrelerimi kimseyle paylaşmayacağım, kişisel verilerimi dışarıya aktarmayacağım ve mümkün olduğunca gizli tutmaya çalışacayım. Şüpheli gördüğümüz herşeyi şikayet etmemiz gerektiğini öğrendim.'' dedi.

Selena Doygun- Suat Günsel Girne Koleji 8G öğrencisi ''Güvenli İnternet Eğitimi’nde paylaşım yapmadan önce iki kez düşünmeyi ve şifrelerimi kimseyle paylaşmamam gerektiğini öğrendim. Bizim için çok verimli bir eğitim oldu ve bilişim suçları hakkında da bilinçlenmiş olduk.'' dedi.

Süleyman Yılmaz- Meral ve Vedat Ertüngü Lisesi 6D öğrencisi ''Eğitimde kimseyle şifrelerimizi paylaşmamız gerektiğini ve güvenilir siteleri, uygulamaları tercih etmemiz gerektiğini öğrendim.'' dedi.

GİRNE DOĞA KOLEJİ

Sefer Etemadi- Meral ve Vedat Ertüngü Lisesi 6A öğrencisi ''Eğitimi dinlerken öğrendim ki, hiçbir zaman sosyal medyada bilmediğim linkleri tıklamamam gerekiyor ve tanımadığım birileri irtibata geçmek isterse aileme söylemem gerekiyor.'' dedi.

Beril Tabak – Bayraktar Ortaokulu 6A öğrencisi ''Güvenli İnternet Eğitimleri’nden, tanımadığımız kişilerden gelen mesajları açmamamız gerektiğini öğrendim. Kişisel bilgilerimizi ve şifrelerimizi kimseyle paylaşmamalıyız ve asla tanımadığımız bir numaradan gelen linklere tıklamamalıyız.'' dedi.

ŞHT TURGUT ORTAOKULU

Ayşem Erçin – Bayraktar Ortaokulu 6B öğrencisi ''Zararlı sitelere girmememiz gerektiğini, güncellememizi zamanında yapmayı ve siber güvenliğimizi sağlamamız gerektiğini öğrendim. Aynı zamanda korsan siteleri kullanmamalıyız.'' dedi.

Şu ana kadar; 19 Mayıs TMK, Oğuz Veli Ortaokulu, Osman Nejat Konuk Ortaokulu, Girne Amerikan Kolej, TED Koleji, Necat British College Lefkoşa, Güzelyurt TMK, Şht. Turgut Ortaokulu, Lefke Gazi Lisesi, Meral Vedat Ertüngü Lisesi, Dr. Suat Günsel Koleji, Lapta Yavuzlar Lisesi, Esentepe Ortaokulu, Girne Doğa College, Atleks Sanverler Ortaokulu, İrsen Küçük Ortaokulu, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu, Cumhuriyet Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Bayraktar Ortaokulu’na eğitimleri verildi.