03-09 Temmuz 2023 tarihlerini kapsayan süre içerisinde, KKTC’de toplam (16) adet yangın ve (12) adet hususi servis olayı meydana gelmiştir. Yangınlar sonucu meydana gelen toplam zarar miktarı yaklaşık 725.680 TL’dir.

Yukarda belirtilen tarih aralığında meydana gelen yangınların muhtemel sebepleri;

Elektrik kaynaklı kısa devre, söndürülmeden atılan sigara izmariti, aracın makine bölümündensızan yakıtın sıcak aksamlara temas edip tutuşması, faal durumdaki aspiratör fanının sıkışıp ısınması, gaz kaçağı sonucu meydana gelen gaz patlaması, spiral makinesinden atılan kıvılcımların kuru otları tutuşturması, kırık cam parçalarının güneş altında kalıp kuru otları tutuşturması ve temizlik maksatlı yakma olarak yer almıştır.

Hususi servis olayları ise, balkonda mahsur kalan ve intihara teşebbüs eden şahıs ile ayağı oturma bankına sıkışan çocuğun kurtarılması, ağaç dalları ile trafo arasında ve aracın makine bölümünde sıkışan, ağaç üzerinde mahsur kalan, evin su deposuna düşen kedilerin ve kuyuya düşen köpeğin kurtarılması, özel görev ve hayatını kaybeden şahsın adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması olarak yer almıştır.