Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Belediye Başkan adayı, iş insanı ve MTG Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt, Gazimağusa’nın önemli ticaret ve ulaşım güzergâhlarından Salamis Yolu’nda esnafla bir araya geldi.Whatsapp Image 2026 09 18 At 19.05.14

Gerçekleştirilen buluşmada Bozkurt, Salamis Yolu esnafının görüş, beklenti ve önerilerini dinleyerek caddenin mevcut durumu ve geleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Buluşmada esnafın günlük yaşantısına yansıyan sorunlar, ticari hayatın ihtiyaçları, ulaşım düzeni, yaya hareketliliği, otopark ve bölgenin gelecekte daha işlevsel hale getirilmesine yönelik görüşler ele alındı.Whatsapp Image 2026 09 18 At 19.05.14 (1)

“SALAMİS YOLU’NU BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALMALIYIZ”

Bozkurt, şehir planlamasında yalnızca mevcut sorunların değil, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçların da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Salamis Yolu gibi kentin önemli caddelerinin yalnızca trafik açısından değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, ulaşım, ticaret, yaya kullanımı ve kent yaşamının bir bütün olarak ele alınmasının önemine dikkat çekti.Whatsapp Image 2026 09 18 At 19.05.13 (1)

Bozkurt, Salamis Yolu’nun Gazimağusa’nın ticari ve sosyal yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, caddenin geleceğine ilişkin atılacak adımlarda burada çalışan ve faaliyet gösteren esnafın görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

“ESNAFIN GÜÇLENDİĞİ, YAYANIN RAHAT HAREKET ETTİĞİ BİR CADDE”

Salamis Yolu’na ilişkin hedeflerini de paylaşan Bozkurt, caddenin yalnızca araçların geçtiği bir güzergâh olarak değil, esnafın güçlendiği, yayaların rahat hareket edebildiği, ulaşımın düzenli işlediği ve kent yaşamının sürdüğü çağdaş bir şehir caddesi olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.Whatsapp Image 2026 09 18 At 19.05.14 (2)

Bozkurt, yapılacak planlamaların trafik düzenlemesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, yaya hareketliliği, erişilebilirlik, otopark, ulaşım, ticari yaşam ve kentsel çevrenin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu kaydetti.

“ŞEHRİ İNSANIYLA BİRLİKTE PLANLAYACAĞIZ”

Caddenin mevcut ekonomik ve sosyal yapısının korunarak geliştirilmesinin önemine değinen Bozkurt, alınacak kararların bölgenin günlük yaşamını bilen esnaf ve kullanıcılarla istişare içerisinde şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.Whatsapp Image 2026 09 18 At 19.05.13 (2)

Bozkurt, şehircilik anlayışlarının bir bölgeye dışarıdan bakarak karar vermek yerine, o bölgede yaşayan ve çalışan insanların görüşlerini dinlemek üzerine kurulacağını belirterek, Salamis Yolu’nda da esnaf, vatandaşlar ve ilgili kesimlerle birlikte hareket etmek istediklerini ifade etti.Whatsapp Image 2026 09 18 At 19.05.14 (4)

Buluşmada, Salamis Yolu’nun mevcut sorunlarının yanı sıra caddenin gelecekte daha işlevsel, erişilebilir ve kent yaşamına daha fazla katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturulmasına yönelik görüşler de ele alındı.