Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 76,69 dolar seviyesinden işlem görüyor. Dün 76,99 dolara kadar yükselen Brent petrolü, günü 75,86 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise kapanışa göre yüzde 1,09 artışla 76,69 dolara yükseldi. Aynı zamanda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 72,61 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, ABD'de borç limiti konusundaki müzakerelerde anlaşmaya varılacağı beklentisi etkili oldu. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, müzakerelerde bu hafta sonu prensipte bir anlaşmaya varılabileceğini ve gelecek hafta Temsilciler Meclisi'nde oylanabileceğini belirtti. Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer ise borç limiti müzakerelerinin ilerleme kaydettiğini ve Senato'nun Temsilciler Meclisi'nin ardından harekete geçeceğini açıkladı.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını yükseltme olasılığı talep endişelerine yol açarak fiyatları baskılıyor. Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, mevcut verilerin henüz haziranda faiz artırımının durdurulmasının uygun olmayacağını ifade etti. Enflasyonun yüksek olduğunu ve fiyat istikrarını sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Logan, Fed'in enflasyon konusunda hala ilerleme kaydetmediğini belirtti. St. Louis Fed Başkanı James Bullard da enflasyona karşı bir "sigorta" olarak faiz oranlarının daha da artırılmasını desteklediğini dile getirdi.

Teknik olarak Brent petrolünde 76,76 ile 77,58 dolar aralığının direnç, 75,94 ile 75,12 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.