Belçika'nın başkenti Brüksel'de motosikletli bir kişin silahlı saldırısı sonucu iki kişi öldü bir kişi de yaralandı. Yayınladığı video ile 'Allah için savaştığını' söyleyen zanlı halen bulunamadı. 

EURO 2024 elemeleri kapsamında Belçika ile İsveç milli takımlarının karşılaştığı maçı izlemek üzere Brüksel'e giden 2 İsveç vatandaşı saldırıya uğradı. 

Saldırı, akşam saatlerinde maçın oynandığı Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleşti. 

Sosyal medyada yayınlanan saldırıya ilişkin görüntülerde, motordan inen turuncu montlu bir kişi, önce iki sonra üç el ateş etmesinin ardından koşarak bir binaya giriyor.

Zanlı burada da iki el ateş ettikten sonra tekrara geri dönerek bir kez daha tetiğe basıyor.  

Ekran Görüntüsü (200)-1

Silahlı saldırının ardından zanlı gözden kaybolurken, çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi olay yerine sevk edildi.

Belçikalı yetkililer, kurşunlara hedef olan üç kişiden ikisinin yaşamını yitirdiğini, yaralı bir kişininse tedavi altına alındığını açıkladı. 

Saldırıdan sonra sosyal medyada yayınlanan bir videoda isminin Abdesalem Al Guilani olduğunu söyleyen bir kişi olayı üstlendi.

İslam Devleti'nden olduğunu ve Allah için savaştığını söyleyen Guilani, "İslami selam Allahu Ekber. Benim adım Abdesalem Al Guilani ve ben Allah’ın savaşçısıyım. Ben IŞİD’denim. Bizi seveni severiz, bizden nefret edenden nefret ederiz. Dinimiz için yaşarız ve dinimiz için ölürüz. Elhamdüllilah. Kardeşiniz Müslümanlar adına intikam aldı. Şu ana kadar 3 İsveçli’yi öldürdüm. Elhamdüllilah. 3 İsveçli evet. Kimlere yanlış yaptımsa beni bağışlasınlar. Ben de herkesi affediyorum. Selamın Aleyküm."