Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, milletvekillerini yanıtladığı konuşmasında,  gelecek hafta Başbakan Ünal Üstel başkanlığında DAÜ ile ilgili bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Çavuşoğlu,  “Konu bu hafta tamamlanmış olacak, tartışmadan uzak artık prosedür çalışacak. Rakamlarla ilgili bir tartışma da olacaksa ben yalnız başıma belirleyici değilim…” dedi.

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, YÖDAK ile ilgili konuşmasında ise, “Eğitim Bakanlığı, hiçbir zaman YÖDAK’ın çalışmalarına engel olmadı, aksine destek oldu. Tıkanan durumlarda sürecin önünü açan her zaman Eğitim Bakanlığı oldu… Hükümet her zaman üniversitelerin yanındadır” ifadelerini kullandı.

-Akpınar

Genel Kurulda söz alan Demokrat Parti Girne Milletvekili Serhat Akpınar, yükseköğretimle ilgili konuştu.

Hazırladığı Yükseköğretim Yasası Değişiklik Önerisi’ni bir yıl önce Meclis’e sunduğunu anımsatan Akpınar, yeniden ivedilik başvurusunda bulunmayı düşündüklerini ifade etti.

Yükseköğretim yasasında tadilat yapılması gerektiğini, bu alanda yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu paydaşların da dile getirildiğini ifade eden Akpınar, hazırladığı düzenlemede temel işlevi denetim olan YÖDAK için de önerileri olduğunu söyledi.

YÖDAK’ın doğru çalışmasının üniversiteler kadar ülkeyi de olumlu etkileyeceğini belirten Akpınar, YÖDAK’taki “diplomasız” ve “zenginleşen”  şahsın ülke yükseköğretim tarihinde “kara bir leke” olduğunu belirtti.

Yükseköğretimde kanaat önderliği yapamayan YÖDAK’ın neden olduğu karanlığın birçok sektörde hissedildiğini savunan Akpınar, yükseköğretim alanının tüm izolasyonlara rağmen geldiği noktanın önemine işaret etti.

-Çavuşoğlu

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Akpınar’ı yanıtladığı konuşmasında, “YÖDAK en özerk kurullarımızdan biridir” diye konuştu.

Akpınar’ın “Zenginleşen YÖDAK üyesi” iddiasını polise taşıması gerektiğini de söyleyen Çavuşoğlu, Meclis’te YÖDAK’la ilgili araştırma komitesi kurulacağını anımsattı.

Eğitim Bakanı, Meclisteki bu araştırma raporundan sonra da adımlar atılacağını, YÖKAK’ın kurulmasına da hız verileceğini belirtti.

Çavuşoğlu, “Eğitim Bakanlığı, YÖDAK’ın çalışmalarına hiçbir zaman engel olmadı, aksine destek oldu. Tıkanan durumlarda sürecin önünü açan her zaman Eğitim Bakanlığı oldu… Hükümet her zaman üniversitelerin yanındadır” dedi.