Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile değerlendirme toplantısı yaptı.

MEB Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Çavuşoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, imzalanan protokol ile KKTC üniversitelerinde görev alan akademisyenlere, TÜBİTAK’ın tüm projelerine katılma imkânı sağlandığını söyledi.

Çavuşoğlu gerçekleştirilen görüşmelerde yeni kazanımlar elde ettiklerini de belirterek, KKTC’de öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin, TÜBİTAK’ın düzenlediği Araştırma Projeleri yarışmalarına ve Bilim Olimpiyatları programlarına katılabileceğine vurgu yaptı.

MEB TUBITAK TOPLANTI 5

Bakanlıkta düzenlenen toplantıda, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) Koordinatörü Ömer Cihan ve Üniversite Rektörleri de hazır bulundu.

Çavuşoğlu, projelerin ödüllendirilmesi noktasında KEİ ofisinin başlangıç bütçesi olarak 20 Milyon TL’lik bir bütçe ayırdığını kaydederek, “Akademisyenlerimizin, üretecekleri projelerle birlikte ülkemizin ve üniversitelerimiz tanıtılmasına büyük bir tesir edeceğini düşünüyorum.” dedi.

MEB TUBITAK TOPLANTI 3

“Bizler için KKTC’nin en önemli vasfı, eğitim misyonunu yerine getiren bir gücünün olmasıdır.” ifadelerini kullanan Mandal, üniversitelerin dünya ile rekabet edebilmesi için eğitim ve araştırmayı bütünsel hale getirmesi ve araştırmaların çıktısını eğitime yansıtması gerektiğine dikkat çekti.

Mandal, konuşmasının sonunda Türkiye’deki araştırmacılara sunulan proje destek imkânlarını, KKTC üniversitelerinde bulunan araştırmacılara sunmanın son aşamasını konuştuklarını belirterek, protokolün her iki ülke için hayırlı olmasını diledi.