Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, 20 Temmuz tarihinde açılacak yeni Ercan Havalimanı ile ilgili Kıbrıs Postası’na konuştu.

"PERSONEL ENDİŞELİ"

“Hava trafik kontrolörleri, meydanı ve pisti gezi. Bu bir eğitim değil, tanıtımdır.” diyen Kapısız, teorik bir eğitim almadıklarını, personelin eğitimden geçmediğini kaydetti. Personelin endişeli olduğunu belirten Başkan Kapısız, havacılık kurallarının belli olduğuna işaret etti, personelin yeni piste ve meydana alışacağını söyledi. Kapısız, personel sayısının yetersiz olduğunun da altını çizdi.

"KOMİSYON 'UYGUNLUK' VERMEDİ"

Yeni Ercan Havalimanı’nın son durumuyla ilgili de konuşan Kapısız, havalimanının havacılık kurallarına uygun olması gerektiğini kaydetti. Kapısız, elektrik, aydınlatma ve mobil meteorolojik cihazların havacılık standartlarında olmasını belirtti; ilgili komisyonun ‘uygunluk’ vermediğini ifade etti.

"ARIKLI 'UYGUNLUK' VERECEK KAPASİTEYE SAHİP DEĞİL"

Bakanlar Kurulu’nun yaşanan süreç sonuca Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı görevlendirdiğini anlatan Kapısız, komisyonun bypass edildiğinin altını çizdi. Kapısız, yeni Ercan Havalimanı’nın havacılık standartlarına uygun olmadığı için bugüne kadar açılmadığının altını çizdi; “Standartlara uygun değil diyen komisyon bypass edildi, Bakanlar Kurulu, yetkiyi Arıklı’ya verdi. Arıklı ‘uygundur’ dedi.” vurgusunu yaptı.  

Kapısız konuşmasının sonunda, Bakan Arıklı’nın yeni Ercan Havalimanı’nın uygunluğunu verebilecek kapasiteye sahip olmadığını söyledi.

(KIBRIS POSTASI - MUSTAFA BAFLI)