Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi Dikmen Ocak Örgütü, geçtiğimiz akşam Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) salonunda "Kıbrıs Sorununda Son Gelişmeler" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kıbrıs Sorunu - CTP Dikmen Örgütü (2)

Toplantıda CTP Girne milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile daha önce milletvekilliği, Dışişleri bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı özel temsilciliği ve Baş müzakerecilik görevlerini yürüten Özdil Nami konuşmacı olarak yer aldı.

Kıbrıs Sorunu - CTP Dikmen Örgütü (5)

Moderatörlüğünü CTP Milletvekili ve Girne İlçe Başkanı Ongun Talat'ın yaptığı toplantıya, Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, parti yöneticileri ile çok sayıda bölgeli yurttaş katıldı.

Kıbrıs Sorunu - CTP Dikmen Örgütü (6)

Toplantıda söz alan eski müzakerecilerden Özdil Nami, geçmişten bugüne müzakerelerdeki süreçleri paylaştı. Nami, eğer Kıbrıs Sorununda bir neticeye varılmak isteniyorsa bunun yolunun ucu açık olmayan ve takvimlendirilmiş bir müzakere sürecinden geçtiğini ifade etti.

Kıbrıs Sorunu - CTP Dikmen Örgütü (3)

CTP Girne milletvekili Fikri Toros ise, Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu, federasyon temelinde bir çözümün şart olduğunun altını çizerek, Kıbrıslı Türklerin, Doğu Akdeniz enerji ve doğalgaz işbirliği denkleminde yerlerini alması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Sorunu - CTP Dikmen Örgütü (4)