Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kosova’nın 1 Şubat’tan itibaren kullandıkları para birimi Sırp Dinarı’ndan Euro’ya geçmesini değerlendirerek, KKTC’nin de Euro geçmesinin “ekonomik istikrara kavuşulmasında önemli bir adım” olacağını ifade etti.

Akansoy, Kıbrıslı Türklerin tarihinin en kötü plansız, programsız dönemini yaşadığını belirttiği açıklamasında, Euro’ya geçişin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu, planlı ve bütünlüklü bir program ile değişim mümkün olabileceğini belirterek, kararlılıklarından asla geri adım atmayacaklarını belirtti.

Akanoy’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Kosova 1 Şubat itibarıyla tamamen Euro kullanımına geçiyor. Bugüne dek Sırp Dinarı ile birlikte kullanılan Euro Kosova Merkez Bankasının kararı ile Kosovalılar için tek resmi para birimi olacak.

İstikrarlı muhasebe birimi olarak Euro yada doğrudan Euro’ya geçiş uzun süredir gündeme taşıdığımız bir konu.

Popülizmden ve dönemsel gelişmelerden uzak, Kıbrıslı Türklerin ekonomik istikrara kavuşmasında önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu konu hem gündemde kalmaya devam edecek hem de programımızda yer alacak.
Halkın önününü göremediği, plansız, programsız bir dönemde geçiyoruz.

Kıbrıslı Türkler tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Bu belirsizlik bütünlüklü ve entegre bir siyaset ile ele alındığı ölçüde aşılır.

Kararlılığımızdan asla geri adım atmayacağız. Planlı ve bütünlüklü bir program ile değişim mümkündür ve Kıbrıslı Türkler bunu yapmaya yeterli güçtedir.

Organize kötülüğü ve kirliliği hep birlikte aşacağız.”