CTP'nin Lefkoşa'daki kitle toplantısında yapılan konuşmalarda değişim, birlik ve talan düzenine karşı duruş ön plana çıktı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sami Özuslu'nun seçilmesiyle değişim sürecinin başlayacağını vurguladı. Özuslu'nun uzun süredir demokrasi, özgürlük, eşitlik, çözüm, barış ve federasyon için mücadele ettiğini belirten Erhürman, seçimin isimlerden ziyade halkın geleceğiyle ilgili bir vizyon seçimi olduğunu ifade etti.

Milletvekili adayı Sami Özuslu ise CTP'lilerin birlik olması halinde Kıbrıs Türk toplumunun ilerleyeceğini ve var olmaya devam edeceğini söyledi. Özuslu, her kesimden oy alacaklarını ve atananlara ciddi bir hesap sorulacağını dile getirerek, toplumun aslı, gerçeği, geleceği ve değerlerini temsil ettiklerini vurguladı.

CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Devrim Barçın ise seçimde talan düzenine karşı durmak için sandığa gideceklerini belirtti. Sivil toplumu, meslek odalarını hiçe sayan anlayışa karşı başarılı olmak gerektiğini vurgulayan Barçın, kitlenin heyecanını gözlemlediklerini ve sistematik baskılara karşı durmak için ilk adımın bu seçim olduğunu söyledi.