CTP milletvekili adayı Sami Özuslu, 25 Haziran’da yapılacak ara seçim için resmi adaylık başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu’na yaptı. Özuslu'ya adaylık başvurusu sırasında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, milletvekilleri ve parti üyeleri eşlik etti. Başvurunun ardından basına açıklama yapan Özuslu, temiz bir seçim kampanyası dilediğini ve herkesin kendini anlatacağı, vizyonunu ortaya koyacağı bir kampanya süreci temennisinde bulundu.

Özuslu, ülkenin yakın zamanda büyük bir acı yaşadığını ve "meleklerini" kaybettiğini belirtti. İsias dosyasının takipçisi olacaklarını ve bu büyük acının yüreklerinden çıkmayacağını ifade etti. Özuslu, seçimin ülke demokrasisi için önemli olduğunu vurgulayarak, toplumu ileriye taşıyacak adımlar atılması ve ülkedeki kötü gidişata "hayır" denmesi gerektiğini söyledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da seçimin adaylara ve halka hayırlı olmasını temenni etti. Erhürman, seçimin ülkedeki değişimi başlatması açısından önemli olduğunu belirterek, vizyona ihtiyaç olduğunu, ekonomide sıkıntılar olduğunu ve dünyaya kendilerini anlatmaları gerektiğini ifade etti. Halkı geriye değil ileriye taşıyan bir vizyona ihtiyaç olduğunu söyleyen Erhürman, bu seçimin bu nedenle önemli olduğunu vurguladı. Kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi ve gençlerin ülkelerinde sosyal adalet içinde yaşama hakkı için mücadele ettiklerini belirten Erhürman, seçim sürecinin ülkeye hayırlı olmasını diledi.