Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da bir araya geldi.

YOĞUN GÜNDEM ARASINDA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin yeni bir boyut kazandığı, BM Genel Sekreteri’nin uzun bir süreden sonra Kıbrıs’a Özel Temsilci atama kararı aldığı ve Güney Kıbrıs basınında; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Rum Lideri Nikos Hristodulidis’i Ankara’ya davet ettiği yönündeki iddiaların gündeme geldiği günlerde, İstanbul Dolmabahçe’de sürpriz bir zirve gerçekleştirildi. Görüşmede, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazır bulunurken, Görüşmenin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günkü Atina ziyareti ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için özel bir temsilci atama kararının hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

NE GÖRÜŞME ÖNCESİNDE NE DE SONRASINDA AÇIKLAMA YAPILMADI
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’in Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecekleri ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirecekleri, kamuoyuna önceden açıklanmazken, zirveye ilişkin TC Cumhurbaşkanlığı tarafından sadece kısa bir açıklama ve fotoğraf kareleri paylaşıldı. Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşirken ne görüşme öncesinde ne de sonrasında liderler tarafından bir açıklama yapılmadı. İstanbul’da gerçekleştirilen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel’in dün akşam saatlerinde ülkeye geri döndüğü öğrenildi.

SİYASİ VE EKONOMİK GELİŞMELER ELE ALINDI
GIYNIK Gazetesi’nin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İstanbul’da gerçekleştirilen zirvede siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik konuların da ele alındığı öğrenildi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki olumlu ilişkilerin şu an için Kıbrıs meselesi bağlamında bir etkisi olmadığı yönünde görüş birliğine varıldığı öğrenilirken, Türkiye ile KKTC’nin ‘iki devletli çözüm’ konusunda aynı çizgide olduğu da bir kez daha teyit edildi.