Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gerçekleştirdiği toplantıda trafik polisleri ve trafik uzmanlarıyla bir araya gelerek, artan trafik kazaları ve alınması gereken tedbirler konusunda görüşmeler yaptı. Toplantıya Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürü İbrahim Ulusoy, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Trafik Kazaları Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Polis Genel Müdürlüğü Trafik Amiri Serdar Karpuzcu ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı açıklamada, KKTC'de yaşanan ölümlü trafik kazalarının Avrupa Birliği üye ülkelerinde yaşanan ölümlü trafik kazalarının 4 katı olduğuna dikkat çekti. Bu acı gerçeğin çözümü için hızlı bir şekilde popülizmden uzak, gerçekçi, sonuç odaklı ve bilimsel verilere dayanan kararlı tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, trafik kazalarının çözümü için sosyal, psikolojik, yasal ve denetimle ilgili birçok farklı başlıkta kapsamlı bir şekilde incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, trafik kazalarının azaltılması için tüm paydaşların sorumluluklarını hatırlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Tatar, ülkedeki trafik sorununun çözümü için eğitimden altyapıya, yasal düzenlemelerden acil kurtarma ve tıbbi bakım hizmetlerine, denetimlerin yaygınlaştırılmasından trafik bilincinin oluşturulmasına kadar çok yönlü bir yaklaşım gerektiğini ifade etti. Altyapı eksiklerinin giderilmesi konusunda şu anda devam eden çalışmaları takip edeceğini de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, trafik kazalarının önlenmesi için her bireyin sürücü ve yaya olarak duyarlı, dikkatli ve sorumlu davranması, trafik kurallarına uyması ve yetkililere yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak, trafik bilincinin artırılması için çağrıda bulundu. İnsan yaşamının kıymetinin bilincinde olunması gerektiğini ve trafik kazalarının önlenmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.