KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 2017-2018 Konser sezonuna kısa süre önce aramızdan ayrılan program yapımcısı-yazar ve ülke kültür-sanat yaşamına önemli katkıları olan Hakan Çakmak anısına düzenlediği konserle başladı.

Raif Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'ndaki Şef Ali Hoca yönetiminde misafir sanatçılar dahil 36 kişilik orkestra ile gerçekleşen konserde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına Türkiye'den gelen  3'de Tenor eşlik ederek gecede 16 eser seslendirildi.

Gece, kültür- sanat duayeni, Hakan Çakmak'ın sahneye konulan resmine çiçek bırakılarak, saygıyla anılmasıyla başladı ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinden Mustafa Kofalı'nın kısa konuşmasıyla devam etti.

Kafalı konser sezonlarını Hakan Çakmak anısına yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, onun kendileriyle olan bağının son derece yakın olduğunu, orkestranın kurulma aşamasında Çan'la başla çalışıp, emeğini hiç esirgemediğini ve her koşulda yanlarında olduğunu ifade etti.

Hakan Çakmak'ın böylesi heybetli bir geceyi hakettiğini vurgulayan Kofalı, onun ülke kültür-sanat yaşamına katkılarını ve dostluğunu hep hatırlayacaklarını dile getirdi.

Gecede daha sonra Ankara Devlet Operası'nın solistleri Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar'dan oluşan 3 Tenor gurubu ile birlikte muhteşem eserler icra edildi.

Geceye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yanısıra, çok sayıda üst düzey yetkili, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Çavuşoğlu ve merhum Hakan Çakmak'ın mesai arkadaşları olan BRT ekibi de katılarak Hakan Çakmak'ı bir  kez daha saygı ve rahmetle andı.