Cumhuriyet Meclisi, İsrail’in Filistin topraklarında özellikle Gazze’de sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı terör ve saldırılarını kınamak için ortak deklarasyon yayımladı.

Deklarasyona Ulusal Birlik Partisi (UBP) Grubu adına UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Grubu adına CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Demokrat Parti (DP) adına DP Girne Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) adına YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Bağımsız Gazimağusa Milletvekili Ayşegül Baybars ve Bağımsız Girne Milletvekili Jale Refik Rogers imza koydu.

Deklarasyonda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen Ulusal Birlik Partisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Doğuş Partisi ve Bağımsız Milletvekilleri olarak;

İsrail’in, Filistin topraklarında, özellikle Gazze'de sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı terör, şiddet, ve özellikle hastaneleri hedef alarak en temel insan hakkı olan yaşam hakkını ihlale yönelik girişimleri vahim bir boyut kazanmıştır.

Gazze ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından her türlü ateşli silah ve bombalarla gerçekleştirilen menfur saldırılar, bebek ve çocuklar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmuştur. Saldırılarında ayrım gözetmeyen ve sivilleri de hedef alan İsrail savaş uçakları, bölgedeki hastaneleri de bombalamakta, birçok hastanenin tahliye edilmesi için de baskı yapmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde alınan ‘Gazze’de kalıcı insani ateşkes çağrısı’ kararına tam destek verdiğimizi ve bütün BM üyesi ülkelerin bu çağrının arkasında kararlılıkla durması gerektiğini belirtiyoruz.”