Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi, yayımladıkları yazıda DAÜ Senatosu'na çağrıda bulundular. 

Öğrenci Konseyi'nin açıklaması şu şekilde;

Hepimizin bildiği üzere önümüzdeki günlerde Daü rektörlük seçimi gerçekleşecektir. Ancak 28/09/2023 tarihli senato toplantısında öğrenci konseyinin oy oranının düşürülmesi ve/veya düşürülmek istenmesi gündeme alınmıştır. Bizlerin olmadığı bir toplantıda böyle bir karar alınması Daü öğrencilerine yapılan bir saygısızlıktır.

Üniversite siyaset yuvası değil eğitim yuvasıdır. Demokratik seçimle gelen ve Daü öğrencilerini temsil eden Öğrenci konseyini veya üyelerini hiçe saymak , Daü senatosunu yönlendirmeye çalışan hiç kimsenin haddi değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Bizler sizler gibi geceleri balıkçı restaurantlarında kendi menfaatleri  için siyasi kulisler yapıp Daü’yü kaosa sürükleyen kişiler değil , öğrenci memnuniyetini ve ülkemizin amiral gemisi olan Daü’yü temsil eden genç bireyleriz.

Bizleri çağdaş bireyler olma konusunda eğiten akademisyenlerimizin ve senatörlerimizin bu şekilde gelen bir öneriye kulak vermesi bizleri son derece üzmüştür. İvedilik ile bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Öğrencisinin oyundan çekinen bir senato ve rektör adayları bu üniversitede asla başarılı olamayacaktır.  Bazı üniversite yöneticileri gibi üniversitemizin kötü yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz.  Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulunu ivedilik ile göreve davet ediyoruz.

 Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.