BASIN BÜLTENİ

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU (DEMİR YUMRUK OPERASYONLARI)

            01.03.2023 tarihinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından Lefkoşa, Girne ve Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirilen Demir Yumruk Operasyonları kapsamında; toplam 344 gram ağırlığında hintkeneviri türü, yaklaşık 150 gram ağırlığında kokain türü, yaklaşık 5 gram ağırlığında uyuşturucu içerdiğine inanılan toz madde, MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 378 adet hap, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet sarma sigara, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 7,545 TL ile 950 Euro nakit para ele geçirilmiştir.   

            Operasyonlar kapsamında, B.İ.K(E-24), M.B.(E-22), D.O.(K-19), A.G.(E-20), M.C.S.      (E-24), İ.H.K.(E-21), P.N.U.(E-28), Y.A.(E-21) ve E.T.(E-35) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

HIRSIZLIK

            27.02.2023 tarihinde, Demirhan’da faaliyet gösteren bir süpermarkete müşteri olarak giden P.S.(K-19) ve R.E.K.(E-19)’nin, market içerisinde satışa sunulan toplamda 1.728,93 TL değerindeki muhtelif ürünler, parfüm ve 2 şişe alkollü üçkiye alıp ödeme yapmadan market dışına çıkarmak suretiyle çaldıkları tespit edilmiştir. Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine, bahse konu şahıslar tespit edilerek tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

YANGIN

1          01.03.2023 tarihinde, saat 12:00 sıralarında, Girne’de, Zeytinlik’te bulunan bir ikametgahın salon odası içerisinde, muhtemelen sönmemiş sigara izmaritinin koltuk üzerine düşerek koltuğu tutuşturması sonucu bir yangın meydana geldi. Yangın ev sakini tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu koltuk, perde, televizyon, masa ve tv ünitesi yanarak zarar görmüş olup, evin tüm duvarları çıkan dumandan islenmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

2.         01.03.2023 tarihinde, saat 17:00 sıralarında, Girne’de, Şht. Fevait Ali Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinin mutfak odası içerisinde, muhtemelen ocak üzerinde unutulan yemeğin aşırı ısınıp tutuşması sonucu bir yangın meydana geldi. Yangın İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu ocak, mutfak dolapları, aspiratör ve klima iç ünitesi yanarak zarar görmüş olup, evin tüm duvarları çıkan dumandan islenmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

KAYIP ŞAHIS (GELİŞME)

            25.02.2023 tarihinden beridir kayıp olduğu bildirilen Girne’de sakin Elnara ERGESHOVA (K-16) bulunmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

 

ESKİ MADEN TİCARETİ YAPMAK

            01.03.2023 tarihinde, Güzelyurt’ta, D.M.(E-28) ve A.T.(E-23)’nin yetkili makamdan izinsiz olarak eski maden ticareti yaptıkları tespit edilmiştir. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, kullanımlarındaki araçta yapılan kontrolde yaklaşık 260 kilogram ağırlığında hurda malzeme bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar aleyhinde yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

 

PGM- BASIN SUBAYLIĞI