CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, Meclis kürsüsünden yaptığı “Kalkınma Bankası’nda Şaibeli Sınav Yapılacak İddiaları” konulu konuşmasında, İhtiyat Sandığı’na sınavsız, münhalsiz istihdam yapıldığına dair bir bilgi aldığını söyledi.

İhtiyat Sandığı’nda işçi kadrosundaki kişilerin teftişe çıkarıldığını savunan Barçın, işçi kadrosunda çalışan bir kişinin denetim yetkisi olmadığını, yazdığı cezaların da geçerli olmadığını söyledi. Barçın, usulsüz işlem yapılmaması gerektiğini belirterek, bunların bedelini soracaklarını kaydetti.

Kalkınma Bankası ile ilgili münhalin de Kamu Hizmeti Komisyonu aracılığıyla yapılması gerektiğini ve bunun soru işaretlerini ortadan kaldırabileceğini dile getiren Barçın, bankanın sınavın özel bir üniversite aracılığıyla yapılması kararı aldığını söyleyerek, eleştirilerde bulundu.

Kalkınma Bankası’nda kriterleri ve hangi usulde olacağı belli olmayan, “adam kayırmacılık kokan” bir sınava doğru gidildiğini ileri süren Barçın, sınava gireceklerin de sınavı KHK’nın yapmasını istediğini söyledi.

Engelli istihdamını desteklediklerini söyleyen Barçın, İhtiyat Sandığı’nın münhale çıkmadan dört engelli almayı planladığını savunarak, engelli derneklerine de bu istihdamların takipçisi olmaları çağrısında bulundu