Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Ekoloji dersi kapsamında düzenlenen uygulamalı etkinlikte “Buğdayın Serüveni”ni keşfetti.
Küçük öğrenciler, bu yolculuğu kendi yaptıkları ekmeklerle taçlandırarak hem öğrenme hem de eğlence deneyimi yaşadı.
Etkinlikte çocuklar, okulun mutfağında hamurlarını sevgiyle yoğurdu, un ve diğer malzemeleri kullanarak kendi tasarımlarını ortaya çıkardı.
Yaratıcılık ve el becerilerini geliştiren öğrenciler, ekmek yapım sürecinde hem eğlendi hem de buğdayın topraktan sofraya uzanan yolculuğunu uygulamalı olarak öğrendi.
Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin çocuklara doğa, gıda ve ekoloji bilincini kazandırmak yanında, onların yaratıcılık ve iş birliği becerilerini de geliştirdiğini vurguladı.
Küçük şeflerin hazırladığı ekmekler, gün sonunda hem sınıf arkadaşlarının hem de öğretmenlerin beğenisine sunuldu.
Bu uygulama, Doğu Akdeniz Doğa Okulu’nun öğrencilerini hem eğitici hem de keyifli deneyimlerle buluşturan eğitim anlayışını bir kez daha ortaya koydu. (MHA)





