ATAOĞLU: “DEMOKRAT PARTI KKTC’NIN TEMINATIDIR” “KKTC’DE YENİ BİR SİYASET SAYFASININ AÇILMASINA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”
“BU ÜLKEDE UN DA VAR, ŞEKER DE VAR; YETER KI BIZ HELVA YAPMASINI BECERELIM”
“ARTIK KIBRIS TÜRK SIYASETİNİ YENIDEN FORMATLIYORUZ”

Demokrat Parti (DP), “Aday Tanıtım Şöleniyle”, 23 Ocak 2022’de gerçekleşecek erken genel seçimlerinde, demokrasiyi Meclis’e taşıyacak 50 Milletvekilini halka tanıttı.

Acapulco Otel’de düzenlenen şölen, pandemi kuralları çerçevesinde, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Şölende, Demokrat Parti’nin seçim bildirgesi ve tanıtım klibi kamuoyu ile ilk kez paylaşıldı. Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun salona girmesiyle coşkunun arttığı şölen alanında, DP lideri alkışlarla sahneye çıktı ve partililerini selamladı.

Ceketini ve kravatını çıkarıp, gömleğinin kollarını sıvayan Ataoğlu, partililerine seslenerek, “Kardeşlerim, yol arkadaşlarım, Demokrat Partililer... Yıllarını, ömrünü, inancını partimize vermiş siz değerli büyüklerim. Partimizin, milletimizin değerli evlatları... Sizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum” dedi.

DP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hoşgeldin Karpaz… Benim cennet parçası yurdumun, en güzel yerlerinden birinin insanları, Hoş geldiniz… Hoş geldin her geçen gün gelişen İskeleli kardeşim… Ve sen tarihi, kültürü asırlar öncesine giden ekonomik potansiyeli büyük Gazimağusa’dan Maraş’tan gelen kardeşim... Sen de hoş geldin… Güzel Girne’mizden turizmimizin göz bebeğinden gelen kardeşlerim sizlere de selam olsun… 2022 milletvekilliği genel seçimi aday tanıtım etkinliğimiz için bu salona ve ekranlarınızın başına hoş geldiniz… Hoşgeldin Karpaz… Benim cennet parçası yurdumun, en güzel yerlerinden birinin insanları, Hoş geldiniz… Hoş geldin her geçen gün gelişen İskeleli kardeşim… Selam olsun batının her geçen gün gelişen tarihi kenti Lefke… Selam olsun narenciye diyarı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kopmaz parçası Güzelyurt… Selam olsun başkentim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalbinin attığı yer Lefkoşa…”

“KKTC’DE YENİ BİR SİYASET SAYFASININ AÇILMASINA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”
Demokrat Parti’nin tüm heybetiyle salonu doldurduğuna dikkat çeken Ataoğlu, “Bu sevdayı, gönül birliğini, gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görünce, heyecanlanmamak elde değil. Bugün burada hep beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir siyaset sayfasının açılmasına, yeni bir yürüyüşün başlamasına, şahitlik ediyoruz” dedi. Şair Fikret Demirağın “yola çıkan söz, Yolda kalmaz” sözlerini anımsatan Ataoğlu, “Biz sözümüzü de, özümüzü de ortaya koyuyoruz, Bu yola birlikte çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRAT PARTİ YENİ BİR SEÇİM BAŞARISINA DOĞRU YOLA ÇIKTI”
Demokrat Parti’nin emin adımlarla yeni bir seçim başarısına doğru yola çıktığını vurgulayan Ataoğlu, “ Demokrat Parti geçmişte hep olduğu gibi, yarın da iktidarda olacak, hükümette yer alacak.. Neden? Çünkü, Demokrat Parti, birleştiricidir, uzlaşmacıdır, iş yapan partidir… Demokrat Parti kardeşliğin, dostluğun güven ve istikrarın ta kendisidir” şeklinde konuştu.