DÜNYA ÇAPINDA PİYANİST VE EĞİTİMCİ GÜLSİN ONAY BAŞKAN ULUÇAY’I ZİYARET ETTİ

Dünyaca ünlü Piyanist ve Eğitimci Gülsin Onay Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay’ı ziyaret ederek, hem albümünü takdim etti hem de 7 Kasım akşamı Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda vereceği konsere davet etti. Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği’nin düzenlediği 3. Gülsin Onay Piyano Festivali çerçevesinde ülkemize gelen Gülsin Onay’a ziyarette Otello Çok Sesli Korosu Koro Şefleri Erkan Dağlı ve Rana Uluçay eşlik etti.

1-89

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuşmasında, küçük bir şehre çok büyük bir destek verdiğini ifade ettiği Gülsin Onay’ı Gazimağusa’da görmenin kendisi için büyük onur olduğunu söyledi. Depremde öğrenciler, öğretmenler ve ailelerden kayıpların olmasından dolayı Gazimağusa’nın çok büyük acılar yaşadığını, felaketle derinden sarsılan Gazimağusa’da sanatsal ve sportif çalışmaların önemli olduğunu ifade etti. Depremin neden olduğu duyguların rehabilite edilmesi için kendilerinin de sorumluluk taşıdığını, bu amaçla sanatçıların çalışmalarının da çok derine inen acıların iyileştirilmesi için önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Piyansit ve Eğitimci Gülsin Onay ise, Kıbrıs’ta kendisini evinde ve ailesinin yanında gibi hissettiğini ifade ederek, burada bulunmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Onay, her yıl geldiği Gazimağusa’da piyanoya meraklı çocukları daha gelişmiş ve ilerlemiş olduğunu gördüğünü, yeni yetenekler keşfettiğini, müzisyen adaylarının çoğaldığını söyledi. Gazimağusa’nın depremde kaybettiği çocuklarından dolayı içlerinin halen daha yangın yeri olduğunu ifade eden Onay, aileleri ziyaret ettiğini konunun halen daha can yakıcı olduğunu söyledi.