İnovasyon bakanı, Katalonya'nın kendi metaverse'ini inşa ettiğini söyledi.

Hükümet, üniversite öğrencilerine çeşitli beceri programları ve yetenekleri geliştirmek için eğitim kampları sunarak Barselona'yı dijital bir merkez haline getirmeyi umuyor.

Katalonya inovasyon genel müdürü Daniel Marco, 2014 yılında SmartCatalonia Hükümet Stratejisinin direktörü olarak görevlendirildi ve Katalonya'yı küresel sahnede bir "Akıllı Ülke" haline getirme girişimini yönetti. Blokzincir teknolojisinin ve Metaverse’ün gelişiyle birlikte bakan, fiziksel dünyadan ilham alan tamamen dijital bir ekonomi yaratmaya çalışıyor.

Marco, hükümetin Cataverse adında bir Katalonya metaverse inşa etmeye çalıştığını açıkladı.

“Cataverse, Katalan dili ve Katalan kültürüyle bağlantılı olacak. Metaverse tabanında sahip olmak istediğimiz şey bu, kültür için bir şeyler yapan Katalan varlıklarının bunu Metaverse üzerinde yapabilmesi.”

Katalonya İnovasyon Bakanı, hükümetin Barselona'yı dijital merkez yapma planlarıyla ilgili de konuştu. Pek çok şeyin yeteneğe bağlı olacağını ve hükümetin bu yeteneği gençler arasında yetiştirmek için çeşitli politikalar ve üniversite programları yürüttüğünü söyledi.

"Üniversiteden yetenekler yetiştirmek için çok güçlü politikalarımız var ama aynı zamanda eğitim kampları ve diğer etkinlikler gibi beceri programlarını çok fazla geliştiriyoruz çünkü farklı profillere ihtiyacımız var."