Spotify, Roblox ile ortaklık kurarak metaverse odaklı bir girişim başlatan en yeni ana akım şirketi oldu.

Şirketin yeni girişimi, kullanıcılar için çeşitli etkileşimli deneyimler içeren bir "ses cenneti" yaratmayı amaçlıyor.

Günümüzün en büyük müzik platformu ve podcast servisi olan Spotify, yeni girişimiyle bu sektörde Metaverse'e adım atan ilk şirket oluyor.

Girişim, sanal ortamlar oluşturmada çok başarılı olan ve kullanıcıların bu yeni segmentte deneyimler geliştirmelerine ve paylaşmalarına olanak tanıyan bir açık dünya MMO oyunu olan Roblox sayesinde mümkün oldu. Mart ayında Roblox, web 3.0 odaklı girişimleri sayesinde yılın en devrimci 528 şirketi listesinde yer aldı. Spotify'dan önce Nike, Ralph Lauren ve Visa gibi büyük küresel markalar, oyunla ortaklaşa Metaverse girişimleri başlatmıştı.

Spotify Adası

Spotify'ın adasına erişen Roblox kullanıcıları, yayın platformunda özel içeriklerin kilidini açmak için etkileşimli görevler gerçekleştirebilecek. Örnek olarak, çevreye dağılmış kalp simgeleri toplanabilecek ve ardından bu öğeler ürünlerle değiştirilebilecek.

Ayrıca, yeni ortam sanatçılarla etkileşimler için benzersiz fırsatlar sağlayacak. Teknik bilgisi olanlar için Soundtrap destekli kendi müzik parçalarını ve beat'lerini oluşturmaları da mümkün olacak.

Bir Spotify sözcüsü, "Bu etkileşimli dünya aracılığıyla, hayranların bağlantı kurabilecekleri ve birlikte yeni sesler yaratabilecekleri, dijital alanlarda takılabilecekleri ve özel sanal ürünlere erişebilecekleri bir yer yaratıyoruz. Spotify Island, her şeye sahip bir ses vahası” dedi.

Ada müzik tarzlarına göre bölünecek. Örneğin, K-Park, K-pop'a bir referans olacak. Yakın gelecekte Güney Kore müzik türünün hayranları bu sektördeki büyük isimlerle etkileşim kurma şansına sahip olacak.

Son olarak Spotify, sanatçıların ve müzik yaratıcılarının da Metaverse'den yararlanabileceklerini vaat ediyor. Şirket, müzisyenlere kendi sanal ürünlerini yaratma ve bu ürünleri hayranlarına satma şansı sunmayı amaçlıyor.