Goldman Sachs, Wall St'de kurumsal kripto para biriminin benimsenmesi için büyük bir adım atarak ilk Bitcoin destekli kredi teklifini sundu.

Goldman'dan bir sözcü, çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs'ın tarihinde ilk kez borçlunun sahip olduğu Bitcoin (BTC) tarafından teminatlandırılmış nakit kredi verdiğini ve anlaşmanın yapısı ve 24 saat risk yönetimi nedeniyle özellikle ilginç olduğunu söyledi.

Kredi, bir Bitcoin sahibinin, BTC'lerini bankaya teminat olarak vererek ABD doları gibi fiat para birimleri ödünç almasına olanak tanıyor.

Geçen ay Goldman, Michael Novogratz'ın kripto yatırım şirketi Galaxy Digital'in ticaret birimi ile işbirliği içinde ilk tezgah üstü (OTC) kripto işlemini gerçekleştirmişti.

Goldman, dijital varlıklara girişinde yalnız değil; diğer Wall St bankaları da kripto para birimi alanındaki hareketlerini artırıyor.

Bu ayın başında multi-trilyon dolarlık varlık yönetimi firması BlackRock, blockchain odaklı bir ETF'nin piyasaya sürüldüğünü duyurmuştu. Firma ayrıca 400 milyon dolarlık bir finansman turuna dahil olduğunu ve USDC stabilcoin'in ana operatörü Circle ile ortak olduğunu açıklamıştı.