Dursun Oğuz ile Hüseyin Çavuş, bakanlık binasında bir araya geldi.
 Hüseyin Çavuş'u Bakanlık kapısın önünde karşılayanlar arasında Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ile Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetim kurullarından üyeler de yer aldı.
UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin kabinesinde yapılan değişiklik ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Dursun Oğuz, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevini Hüseyin Çavuş Kelle’ye devretti. Devir teslim törenin kısa bir açıklama yapan yeni Bakan Kelle, “Üretici birlikleri ile birlikte sektörün sorunlarına, sürdürülebilirliğine ve yeniden yapılanmasına Başbakanımız önderliğinde hükümet programında yer alan projelerin devamlılığı ve kendi ekibimiz ile birlikte ajandamızda bulunan projelerimizle yeni bir vizyon katmak istiyoruz” dedi.

Kelle, Oğuz’a ve ekibine teşekkür ederek, “Bundan sonraki süreçte de hep birlikte, sizlerin de destekleriyle üreticiyi daha iyi bir konuma getirme ve ülkedeki gıda güvenliğini ile arzını sağlama noktasında çalışacağımıza dair şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.