Tasarı, Brezilya'da kripto para kullanımını artırmayı amaçlıyor. Kritik bir yasama aşamasından geçerek, kripto fonları için temel kuralları ve bir ödeme seçeneği olarak günlük kullanımlarını kapsıyor.              

Tasarının onaylanması halinde, Brezilya kripto para birimlerini resmi olarak düzenleyen en büyük Latin Amerika ülkesi haline gelecek.

Ancak, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tarafından onaylanmadan önce, tasarının hala Senato ve alt meclis tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Tasarı milletvekilleri tarafından onaylanmak üzere oylandı.

Taslağı yazan Senatör Iraja Abreu, merkez bankasının kripto para birimleriyle işleri düzenlemekten sorumlu organ olduğunu söyledi.

Kriptoların benimsenmesi, Brezilya'da hızlı bir ivme kazanıyor. Ulus, gelişen pazarı yakalamak için kriptoları düzenlemeye hevesli. Bu yıl Brezilya, dijital Real için pilot programına başlamak üzere. Ayrıca, ülkenin sahil kenti Rio de Janeiro,  yasal çerçeveyi dikkatlice inceledikten sonra şehir rezervleri için Bitcoin alacağını ve Bitcoin ile ödeme yapıldığında vergilerde %10 indirim sağlayacağını söyledi.

Ek olarak, Rio belediye başkanı Eduardo Paes, “Crypto Rio” adlı kripto parayı piyasaya sürme sözü verdi.

Bitcoin Lightning Network'te Kilitlenen Toplam Değer 3.479 BTC'ye Ulaştı

Lightning Network'te kilitlenen toplam değer, Bitcoin'in yaşadığı fiyat düşüşüne rağmen geçen yıldan bu yana üç katına çıkarak 1,3 milyar dolara ulaştı.

Lightning Network'te (LN) kilitlenen Bitcoin sayısı 2021'de 1089 BTC'den 3479 BTC'ye üç katına çıktı. Kilitli bitcoinler şu anda 1,3 milyar dolar değerinde.

Kilitlenen toplam Bitcoinlerdeki üç kat artışın arkasındaki faktör, Lightning Network’ün Bitcoin ağında hızlı ve ucuz işlemlere izin verme yeteneği.

Lightning Network, Bitcoin ağının ikinci katmanında zincir dışı işlemlere izin veriyor. Lightning Network'teki iki düğüm (node), bir kanal üzerinden işlem yapabiliyor ve işlem yerleşimini ana Bitcoin ağına erteleyebiliyor. Sık sık gerçekleşen ve küçük miktarlar içeren zincir dışı işlemler, Bitcoin ağının ölçeklenebilirliğini artırarak destekliyor.

Lightning Network ile ilgili detaylı bilgi campus.arsinex.com’da.