Eylül 2022'de faaliyete geçecek olan Citizens School adlı yeni eğitim kurum eğitim ücretlerini Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olarak ödeyebileceklerini duyurdu.

Bu, Orta Doğu’nun tamamında türünün ilk örneği olan bir girişim. Girişimi ebeveynler adına esnek ödeme seçenekleri geliştirmek için kullanmak isteyen Citizens Schools, tüm Bitcoin ve Ethereum ödemelerini Dirhem'e dönüştürmeye yardımcı olacak bir kripto para birimi ödeme şirketi ile ortak olacağını söyledi.

Okulun kurucusu Dr. Adil Alzarooni, kripto para birimlerinin ana akım haline geldiğini ve farklı sektörlerde benimsendiğini ve böylece geleneksel finansal alanı şekillendirdiğini belirterek şunları ekledi:

“Benzer şekilde Citizens, çocuklarımızın öğrenme şekli, öğretmenlerimizi akıl hocası olmaları için nasıl donattığımız, öğrencilerimizin ne giymeyi tercih ettikleri veya ebeveynlerin okul ücretini nasıl ödeyebilecekleri gibi öğrenme deneyiminin her unsurunu yeniden hayal ederek eğitim sektörünü alt üst ediyor.

Bununla birlikte Bitcoin ve Ethereum’un 2022’nin en yüksek rakamlarına ulaşmasıyla kripto paraların günlük hayata entegrasyonu da artarak devam edeceğe benziyor.

Arsinex.com’dan alınan son verilere göre Bitcoin(BTC) 47,670 dolar; Ethereum(ETH) ise 3,419 dolardan işlem görüyor.