Sosyal medya devi Facebook'un ana şirketi Meta, San Francisco Yarımadası'nda sanal gerçeklik alanı için donanım sunan bir perakende mağazası açacak.

Dün yapılan bir duyuruda Meta, 9 Mayıs'ta Kaliforniya, Burlingame'de sanal gerçeklik kulaklıkları, video iletişim ekranları ve akıllı gözlükler de dahil olmak üzere şirketin donanım ürünleri için etkileşimli demolar sağlamayı amaçlayan bir perakende mağazası açacağını duyurdu. Merkezi Menlo Park'ta bulunan Meta kampüsünde yer alacak mağaza, kullanıcıların Meta VR kulaklıkları kullanarak gördüklerini yansıtan duvardan duvara kavisli bir LED ekrana sahip olacak.

Mağaza başkanı Martin Gilliard, "Meta Mağazası, ürünlerimizin gelecekte Metaverse'e geçiş kapısı olabileceği konusunda insanlara bu bağlantıyı kurmalarında yardımcı olacak" dedi.

"Mağazamızda Metaverse satmıyoruz, ancak umarım insanlar gelip, ürünlerimizin onları ona nasıl bağlayacağına dair biraz daha bilgi sahibi olurlar."

Facebook, Ekim 2021'de, şirket odağının sosyal medyanın ötesine geçtiğini ve çevrimiçi sosyal deneyimleri ve fiziksel dünyayı birbirine bağlamak için Metaverse vizyonunu açıklayarak Meta adıyla yeniden markalaşmıştı.