Popüler Ethereum tabanlı Metaverse oyun platformu Sandbox, kullanıcıların sanal NFT LAND ve yerel SAND tokenlerini bir Katman-2 ağı olan Polygon'a (MATIC) aktarmalarını sağlayan bir köprüyü tanıttı.

Sandbox, çoğunlukla Ethereum'da devam edecek olsa da platform, Polygon'da SAND ve LAND işlemlerinin yürütülmesinin daha düşük gaz ücretleri, daha hızlı işlemler ve blokzincirinde daha “yeşil” etkileşimlerle sonuçlanacağını vurguladı.

Firma, 29 Haziran'da Twitter aracılığıyla, artık LAND'i Polygon'da dağıtmaya başlamaya hazır olduğunu ve kullanıcıların Katman 2'ye taşınan LAND'de yaklaşık olarak (10.60 $) değerinde 10 mSAND para iadesi alabileceklerini belirtti.

Polygon'a dayalı SAND tokenleri için yeni borsa kodu olan “mSAND”, Ethereum tabanlı SAND ile aynı fiyatlandırmaya sahip. Bu köprünün hayata geçmesinin bir parçası olarak, The Sandbox yakında LAND ve mSAND için iki stake programı ve Polygon'da yeni bir LAND satış kampanyası sunacak.

Polygon'daki köprü ve yeni staking programları Aralık 2021'den bu yana geliştiriliyor ve firma bir blog yazısında mSand/MATIC stake havuzuna haftalık olarak "300.000 mSAND dahil edileceğini" ve erken kabullenmeyi teşvik etmek için de ekstradan 200.000 mSAND bonusu verileceğini belirtti. Ancak, stake ödüllerinin belirli yüzdesi henüz ayrıntılı olarak açıklanmadı.

Arsinex.com’dan alınan güncel rakamlara göre SAND 1.05 dolardan işlem görüyor.