Lefkoşa’da faaliyet gösteren Emlak Dünyası isimli iş yerinde dün akşam meydana gelen patlama olayıyla ilgili Murat Şerifoğlu tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı. Zanlıya iki gün tutukluluk verildi.

bomba 1

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Emlak Dünyası isimli iş yerine patlayıcı maddeyle hasar verilmesi meselesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında zanlı olarak görülen Murat Şerifoğlu (E-39) tutuklanarak, Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Zanlı aleyhinde iki gün tutukluluk emri alındı.

Polisin Mahkemede verdiği bilgiye göre; eski eşiyle birlikte olduğunu düşündüğü iş yeri sahibini daha önce de arayan ve eski eşiyle görüşmemesi konusunda telkin veren zanlı, olayın olduğu gece 22.50 sıralarında meydana gelen patlamadan 10 dakika önce motosikletle iş yerinin önüne geldi.

Kamera kayıtlarından tespit edilene göre, iş yerinin önüne bir paket bırakan zanlı yine motosikletle uzaklaştı ve kısa süre sonra da patlama meydana geldi.

Tahkikatın yeni başladığını, zanlının evinde aramalar yapılacağını ve alınacak ifadeler olduğunu aktaran polis, zanlı hakkında 2 gün tutukluluk istedi, Mahkeme bu talebi kabul ederek 2 gün tutukluluk emri verdi.

bomba 5