Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Başkanı Enver Mamülcü, son günlerde gündemden düşmeyen yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Enver Mamülcü, ülkenin her alanda büyük kayıplar yaşadığını ve  sosyoekonomik sorunlar içerisinde boğuştuğunu söyledi.

Mamülcü, "Gelinen noktada başta gelmiş geçmiş tüm siyasi kirlenmişlik ve arkasından bu kirlenmişliği destekleyen her kesimin suçu var" dedi.

Mamülcü'nün yayımladığı tam metin şöyle:

"Ülke her alanda büyük kayıplar yaşayarak sosyoekonomik sorunlar içerisinde boğuşuyor, gelinen noktada başta gelmiş geçmiş tüm siyasi kirlenmişlik ve arkasından bu kirlenmişliği destekleyen her kesimin suçu var.

Her alanda geleceği daha iyi yapmamız gerekirken özel bir çaba ile daha kötü yapmak için gayretler var. Yolsuzluk, rüşvet, gayri meşru gelir, ve birçok haksız ve gayri yasal kazanç için yarışan bir ülke bireyleri düşünün ve 1-2 yıl sonra kendi ülkesinde yabancı konumda olacak gidişat kime yarayacak.

Bu günlerde su üstüne çıkan kokuşmuşluk tüm ülkede etkisini gösteren  kokunun daha da artması ve değişim rüzgarlarının esmesi ile bu kokunun ortadan kalkması. Tabi nasıl bir rüzgar, bu rüzgar öyle bir etkili esmesi gerekir ki ülkeyi bu duruma getirenlerinin yerinden sökecek sertlikte olması gerekir."