( 22.01.2024 …. MHA …. ) Gazimağusa’da 9 Mart Caddesi ile 28. Tümen Caddesi'nin kesiştiği köşe üzerinde bulunan ve evkafa ait olduğu öğrenilen araziyi, bir inşiat firması’na kiraladığını ve Pazar günü de arazinin tellenip bir de konteyner ofis konuşlandırılması mahalleliyi çileden çıkardı.

234-2
Mahalle sakinleri bugün bir araya toplanıp yetkililere çağrıda bulunarak, burasının vakıf malı olduğunu ve bu araziyi kendi imkian’ları ile düzelterek çakıl dökerek bir kısmını da beton dökerek düzleştirdiklerini söylediler. 

232
Ancak Pazar günü ne hikmetse bir firma buranın kendilerine kiralandığını ve araziye teller ile çevirerek bir de konteyner ofis yerleştirdiğini gördüklerini dile getirerek yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale edip tekrardan kendilerine araç park yerini  mahallelinin kullanımında olmuş olan bu araziyi, tekrardan kendilerine iade edilmesini ve bunun için de yetkililere 48 saat süre tanıdıklarını söylediler. 

233-2
Eğer gereken girişim yapılmadığı takdirde bu telli olan araziye yıkacaklarını belirten mahalle sakinleri 50 yıldır biz burayı park yeri olarak kullanıyoruz ve alt tarafta yine vakıf’a ait olan boş arazi var niye orayı vermediler de bizim düzeltip park yeri olarak kullandığımız yeri verdileri lütfen biri bize bunu açıklasın dediler.

231-3Bu araç park yerinin yeniden vatandaşlara araç park yeri olarak yeniden iade edilmesini de istediler. (MHA)