Uzun yıllar önce başlayarak günümüze kadar uzanan Fenerbahçe Spor Kulübü ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki dostluk aralıksız devam ediyor.

Tarihler 8 Ocak 1989 yılını gösterdiğinde, Türkiye 1. Liginde fırtına gibi esen Fenerbahçe Futbol Takımı devre arası kamp çalışmaları için Kıbrıs’ı tercih etmiş ve bir de Girne 20 Temmuz Stadında, Eskişehirspor ile hazırlık maçı yapmıştı. Kadrosunda efsane isimlerin yer aldığı Fenerbahçede, stadı dolduran yaklaşık yedi bin sporsever Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman gibi yıldızları izleme fırsatı bulmuştu. Maçta 3 gol atan Rıdvan Dilmen’e ise büyük sevgi gösterisi sergilenmişti. Fenerbahçe sezon sonunda ise 103 gollü efsane şampiyonluğa ulaşarak rekor kırmıştı.

Şimdilerde ise Turkcell Kadın Futbol Süper Liginde lider olarak mücadele eden Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı devre arası kampı için üst üste 3.kez  Kıbrıs’ta bulunuyor. Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde lider olarak mücadele eden Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ise Kıbrıs’ta devre arası kamp çalışmalarını  sürdürüyor.

 KKTC Fenerbahçeliler Derneği, gerçekleştirdiği etkinliklerle her iki takımı da ağırlamaya devam ediyor.